Monday, May 4, 2009

" no title ? "

hallo hallo hallo..huhu
no idea sbnr nye..xtaw pe nk wat..nk post pun no idea..
so daku tepk utk wat satu survey or tnye pndpt or juz nk taw jea..ahaha

antara single n dabel,,(korg phm kn??kalo x gak..payah!!!)
mane ag beshh??

daku rase,,single is da beshh..
tp kn,,pnah x korg pk :
kalo korg nye aiskrim fav is vanilla..then evrytime mkn aiskrim jea msti vanilla...
so,x rase muak ke??x rase nk try aiskrim strawberry lak??kn??

p/s:phm kn pe mksud gue?hee


sile komen yea..nk gak taw korg nye pndpt..hehe

~~~

7 comments:

ra|nbOw said...

haih. ayak. single best. double pun best. sume bnde pon mcm tuh. fair n square kan? x de ape yg 100% best.

single -
freee yang amat.
x de nak jage hati sape2.
ske hati nak kuar dgn sape2.
x terikat.
and. credit pon jimat gak kot.
n bnyk bnde la blh jimat.
and leh ngorat bnyk org. tnpa was2.
wahahaha.

just kdng2 boring. lonely.
n jeles tgk kapel2. haha.

tp... kawan kan ramai?
mmg la lain. tp. cinta dtg n pergi.
anytime. kawan n fmly? yg sejati.
ttp dgn kte...

and ko de terpk tak.
mungkin kalo ko bercinta....
ko hanye akan lebih terluka?

double - ber2 memanjang.
blh date2 n sambut itu ini.
mcm2 blh share. and mmg manis.
kalau time manis...
kalau time pahit...
then kalau ade org ke3...
n so on...mcm mane?
pahitnya madu. manisnya hempedu.

understood? =]

Farhi said...

Aqilah: waallaaaweyhhh!
lme menghilang.kini muncul dgn album bru nmpk!ahaha
btul btul btul..tp kn,,daku hnye tnye jea single ke double lg besh??
tp knpe kamu nye komen nie cm kearah membasuh daku n menaikkan smangat seakan2 seswatu yg berlaku kt daku..
y haa??ahaha

Sialll said...

hurm.. opinion aku..
kalau aku la kan..

kite kene tgk dr segi big picture. xkan ko nak spend the rest of ur life single. mesti ko nak ade anak kan? nak wanita yg syg kau..
single pun ok gak.. cume, single ni, ko xdpt nak rase kebahagian dlm dunia bercouple ah. pegang2 tgn sumer, pluk2 cium2.. single tu bukan choice.. ko dr lahir da single.. but.. couple nih ko sendiri kene buat effort br leh rase kebahagian bercouple.
ni bukan matter mane satu lg bagus.. ni lebih kepada... aku pun x tau nak gune ayat apa. but, in life, mcm2 bende kite dpt blaja yg dpt membantu kita bile kite single or couple. and aku rase perbandingan ais krim xleh digunakan la yad klu nak describe relationship nih. i get ur point but i dont think its suitable..
cinte nih, klu betul, ko xde nak rase perisa lain lg dah.. aku rase nila maksud dorang when they said love is blind.
love is a great thing. psl rainbow nyew comment nih, psl credit leh jimat, leh ngorat org.. aku x bape setuju. aku x kesah pun psl credit. mmgla bie couple lg bnyk gune, nak sembang2 sumer, but isnt it worth it? the way u say, mcm spend bnyk credit ni utk org tersyg seems like mcm bende x bgs utk dibuat.
dlm couple pun bebas pe.. dlm hubungan yg matang, xkan rasa terkongkong aku rase.
xyah takot klu hati terluke bile cinta. belajar dr kesilapan. camni je ah, kau x buat, kau terlepas. then ko menyesal. klu x menyesal, then tu laen citer ah. but everything u do, u learn sumthing from it.
jgn tkt nak buat mistake, xyah takut utk jd sedih.. ni sumer mematangkan kau.
cinta dgt dan pegi? tu bukan cinte namanya.. cinta dtg, then x pegi2.
kalau single pun, x bermakna kite xyah jage hati sesaper. kau single ke couple ke, kene sentiase jaga hati org.
bnyk lg aku bleh ckp, tp aku rase maken panjang maken off topic. heh. btw, ni opinion aku jer.

Farhi said...

yeah2..i get ur point..
mmg,,kalo dlm tmpt2 yg cmnie mmg susah nk talk.huhu
pape pun,sembang time jmpe plg snang n efektif.huhu

one more,,aiskrim ayat plg btul!!aslkn kalo ko dpt fhm,hehe

Sialll said...

heh, aku fhm maksud aiskrem tuh. and aku still fikir it's unsuitable.
guess pendapat kau berlainan dgn daku.

{~...iniakid...~} said...

sebenarnyer persoalan single n couple sepatutnye tak menjadi isu.
sebab ape yang penting skung ko fokus kat study ko dulu.
ko set mind ko nak berjaya betol betol and bantu family pe smua.
kalo tak couple pon study teruk ni kan lagi kalo couple kan.u get what i mean kan?!

then
if nak single n double
tu terpulang pada individu
ada orang dia hambakan hidup dia dgn hidup dia je..
means kalo ko blaja,ko blaja je
kalo ko da berkerjaya,otak ko pikir keje je.
kat sini ko rasa ko tak bole catch up dua komitmen dalam satu masa.

or ada orang yang rasa leceh sebab ada pasangan.
sebab tu aku kata terpulang pada individu.
kau rasa kau duduk antara mana.

kalo orang yang asyik berkepit dengan hp,bosan bosan cari hp tgk ada msg,kalo xde orang msg,msg orang lain even malas nak layan or tak kenal dia.itu tanda nya mmg orang tu perlu sumone , yang boleh layan dia setiap masa.

kalo sebaliknya maknenyer ko rasa single tu lagi bagus n sesuai ntk ko.

mmg single tu best.ada kebebasan,takde kongkongan,boleh usha awek cantik sesuka hati xde orang jeles,xpayah simpan duit nak gi dating,bole gne ntk beli rokok.haha.macam macam la.

byk pro n kontra la
every human tak kisah la camne rupa dia,warna dia n etc
mesti nak rasa dikasihi dan disayangi,itu tak boleh dinafikan.
and every single manusia mmg perlu kepada cinta,perlu kepada kasih sayang.
kadang kadang single buat hidup kita jadi sepi,couple yang buat hidup kita jadi sebaliknya.

kita ada orang yang sentiasa ada disisi kita,bila kita perlukan dia,memang satu feeling yang bahagia.

setiap benda kat dunia ni dicipta berpasangan.

cuma bile kita da bersedia or belum je.
byk lagi steps nak kena amik.
kalo mmg da jatuh cinta,apa salahnye.
approach baik2.
kadang2 kita kena guna cara extreme gak ntk approach pompuan.
kalo kita nak tunggu 2-3-4 tahun takde guna gak,at last bila tak dpt sendiri yang terasa.kan membazir tu.bazir wang,tenaga,masa dan ape ape aje.

bagi aku couple mmg best.agaga
even yang first ntk aku skung is belajar.
tapi kdg2 pon kita nak rajin or bersungguh2 blaja pon sebab pasangan kita tu.

so apa yang penting,lu pikirlah sendiri.

kalo kita tak mencari,kita tak dapat.
benda takkan ada dpn mata kalo kita tak berusaha.

adAm Kurin said...

bg aku cmni

kalo ko dh biase ngn vanilla tetibe strawberry,adakah rasa strawberry tu ley gantikan rasa vanila??

dlm maksud aku ni,fikir2 kan la