Saturday, February 14, 2009

" Searching , Seeking , Finding ? "

Salam utk sume!!!

di kala hari2 daku yg sibuk..akhirnye dpt gak luang kn mase utk hapdate laman ekspresi aku nie..hehehe..
byk cerite hendak d kongsi,,suke duke dri sndri..maw pun ttg mereke yg rapat dgn aku...
mcm2 laa plak!!!ade yg suke..ade yg tgh konfius..mcm2 ag laa..huhuhu..
tetapi,,majority nye,,sume suke duke dorg bekait dgn perasaan msing2..lebih snang psl cinta!! love!! sarang!! sayang!! pyaar!! ai!!..hishhh..pelik2 laa..

so,,searching , seeking , finding mmg pekataan tepat utk diri aku nie..
mksud yg meluas ini kalo d sempitkn,,cari cinta laa!!adesss...spt kt blog kwn aku tuh,, die kate "mencari cinta tak sesenang mencintai seseorang"...fuhhh...lain macam mase aku bce..
sbb ayat2 cmnie slalu gak yg bemain dlm pkran aku sblum nie..tp bg aku
"menyintai seseorang adalah sukar dan mencari cinta adalah lebih sukar"..ape pendpt korg???

bebalik pade cite asl..bile aku mendgr cite ttg kawan2 aku nie(psl cinta2 tuh)..byk mslh yg timbul dr kesenangan..mknenye,,ape yg kite nk n harap kn dlm cinta nie,,boleh d kate kn hnye palsu n hampa menjd jawapan..d kala hati aku mule terdetik utk memulakn ekspidisi pencarian nie,,lgsung jd smakin luntur..aduhh..time2 nie prob jd membukit..pening2!!

maybe benar kate seseorg tuh : "abis kn study dlu"..n aku rase itu laa yg patut n harus aku settle kn dlu..agpun, ble d pk2 kn blik,,aku bkan nye cm nk becintan gler2 pun..pd aku,ade ade xde xde..x mati nye..tp bile aku tgh bosan n kesunyian,,time tuh laa bnde or feeling2 nie dtg..hishh!! sebok jea nk semak!!panehh gak kdg2...sbb aku taw n sdar akan kelemahan diri..yg x layak utk sume tuh!!tp,,kalo aku asek pk cmtuh..mmg kompen x layak laa..
bak kate Akid : "ko kene bukak buku bru,,berani approach gurl"...time tuh,,aku dh cm..aduhh..nie laa plg susah drpd SPM..even SPM pun aku jwb sambil tdo jea..ehehehe..
tp itu akan aku try wlaupun dh taw hasil tetap same!!ahahahaha...

Akhirkate,, Searching , Seeking , Finding aku nie mungkin xde penghujung nye..wlaupun penghujung nye akan tibe ttp tawakal adalah sia-sia jike xde usaha..n its true..right??

~tingkat kn produktivi,,jauh kn dr sgale kontroversi~
ahahahahah~xpsl!


p/s: Atuk Najmi meninggal tghari smlm pd 14/02/09..pkul 1 lebey cmtuh r..x ingat sgt..
Al-Fatihah
semoga rohnya d cucuri rahmat dan d tmpat kn d antara para solehah n solehin(btul x ejaan die,,lupe)Amin.......

5 comments:

Nurul Hana Zakariah said...

omputih kate...
Cheers!!~
akan btemu gak nnt yak..
pcayela kate ku!!~

{~...iniakid...~} said...

walaweyyy
kamu ni terlalu bagus la

jangan ikot kata orang!
ikut kata hati,ikut naluri sendiri
dia da ada dpn mata kita,cuma kita je xnmpk die
bukak hati,bukak mata

pergi cari CHENTA

aphids said...

hahaha...
btol gak menyintai seseorg adalah sukar n lagi sukar mencari cinta...for the 1st tyme aku stuju ngn kate2 ituh...haha gratis...
bak kate diri aku sendiri yg plg penting adalah camna kita start, tapi nak start sesuatu sgtla sukar tapi bila kita dah start kita dah makin selesa dgn kedudukan itu...haha

{~...iniakid...~} said...

anda ditag!sila jenguk blog aku dan buat ok!

intan.dila said...

haha,if dh dapat nak maintain tuh pun susah gak.
:)